Minden, ami Görögország

Görögország, az üdülni vágyók paradicsoma

2018. június 11. 21:18 - europai vándor

Nem véletlen nevezik így a görög területeket, hiszen kevés látványosabb és történelmi emlékekben gazdagabb helyszínt találhatunk a mediterrán térségben. Görögország az európai kultúra bölcsője és rengeteg ókori nevezetességgel várja minden évben a turistákat. Ma már meglepően olcsó fapados járatokkal is elérhető fővárosa vagy a népszerű görög szigetvilág valamelyik tagja.

A türkizkék tenger, a gazdag növény- és állatvilág mellett persze a történelmi és természeti látnivalók sem elhanyagolhatóak. Görögország nem csak tengerpartjaival varázsolja el a turistákat, hanem változatos domborzatával szintén.

A Meteora kolostorok

meteora-2235806_640.jpg

A Meteora kolostorok lélegzetelállító magasságokba nyúlnak és szinte ég és föld között lebegve kínálnak felejhetetlen látnivalókat. A történelmi helyszínek között Athén és Thesszaloniki méltán örvendenek hatalmas népszerűségnek, de az Olümposz, hegy, Korinthosz, vagy éppen Delphi is kihagyhatatlannak bizonyulnak a térségben járva.

A legszebb tengerpartok

zakynthos-1583127_640.jpg

Ha a legszebb tengerpartokat vennénk sorra, akkor Santorini, Zakinthosz éppen úgy helyet kapnának közöttük, mint Kréta, Kefalonia, vagy például Korfu is. Nem csak a fürdőzés érdekében érdemes azonban felkeresni Görögországot, hanem a számos látnivaló apropóján is.

Bár a főszezonnak egyértelműen a nyári hónapok bizonyulnak, ám a nagy forróság miatt nem biztos, hogy ez a leginkább ideális időpont a történelmi látnivalók felkereséséhez. Tavasszal remek az idő, nem kell hőségtől tartani, és a turisták áradatával sem kell megküzdeni a frekventált városokban.

Görögország nem véletlen örvend hatalmas népszerűségnek minden nyáron. A lélegzetelállító tengerpartok, a különleges szigetvilág és a semmihez sem fogható hangulat szinte magába szippantja a látogatókat, akik igyekeznek minél többször visszatérni erre a varázslatos helyre. Az ebédidőben uralkodó szieszta egyfajta lelassult, élvezhető élettempót kínál, de persze az éjszakai pörgés szerelmesei is megtalálhatják számításukat a nagyvárosokban.

A természeti értékek megszámlálhatatlan mennyiségben vannak jelen területén és a görög gasztronómia is megér egy misét. A tengeri étkek, a joghurtos fogások, vagy például az olívabogyó sokféle felhasználása a padlizsános fogásokkal együtt igazi ízorgiát kínálnak, s az ilyen ételeket nem érdemes kihagyni a görögországi üdülésre szánt napokból. Az ország bevételének jelentős részét a turizmus adja, és ezért cserébe igazi vendégszeretet és nívós szolgáltatások várják a turistákat.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gorogorszagi.blog.hu/api/trackback/id/tr5714041848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása