Minden, ami Görögország

Görögországi ingatlanok vásárlása

2019. július 31. 09:12 - europai vándor

Néhány évvel ezelőtt, akinek megvolt a megfelelő tőke a zsebében és kicsit előre gondolt az időben, akkor kihasználta a helyzetet és hosszútávú befektetésre tett szert. Amennyiben kíváncsi, hogy mi ez a befektetés, akkor tartson velünk.

greece-844269_640.jpg

Görögországi ingatlanok nagyon kedvező áron voltak megvásárolhatóak kb. 10 évvel ezelőtt, amikor az országba beköszöntött a váltás. Ebben az időszakban az ingatlanok árai hatalmasat zuhantak, így sokkal kedvezőbb áron váltak megvásárolhatóbbá. Ezek az árak ma már valamivel megemelkedtek, miután rendeződött az ország helyzete. Viszont a szakértők mindenki óva intenek.

Ugyanis a kedvező árak mögött egyes esetekben akár rejtett költségeket is takarhatnak. A befektetők részére nagyon kedvezőek lehetnek ezek a feltételek ugyanis, a jelenlegi helyzetben pl. Szalonikin akár 15 vagy 20 ezer euróért is vehetünk már egy kisebb lakást. Ha a kisebb falvakat és a tengerparti településeket vesszük alapul, akkor úgy kell számolnunk, hogy kb. 2000 euró lehet a lakások, ingatlanok négyzetméterre. Viszont ilyen esetekben arra is érdemes, hogy kiterjedjen a figyelmünk, hogy ingatlan minél távolabb esik a tengerparttól annál jobban csökken az ára.

Továbbá attól is függhet, hogy milyen térségen keresgélünk. Minél felkapottabb egy település annál drágábbak lehetnek az ingatlanok. Viszont pl. ha Aszporvaltaszt, Sztavroszt, vagy éppen Katerinit vesszük alapul, akkor itt sokkal kedvezőbb árakkal kell számolnunk. Vagyis a négyzetméterek ára nem haladja meg a 500 vagy 600 eurós négyzetméteres árat. Viszont van még egy fontos tudni való, amely egyesek számára igen kedvező lehet.

Amennyiben olyan ingatlan vásárolunk, melynek a négyzetméterenkénti ára meghaladja a 2500 eurót, akkor a görög állam megajándékozza 5 év tartózkodási engedéllyel.

1 komment
Címkék: ingatlan

A bejegyzés trackback címe:

https://gorogorszagi.blog.hu/api/trackback/id/tr1914988128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kismokus41 2019.07.31. 13:43:28

Érdekel a téma, de ez a cikk nagyon gyenge! Meg sem emliti az ingatlanadót, ami az itthoni viszonyokhoz képest nagy különbség! Plusz azt is olvastam vhol, h a 2006 után épült ingatlanokra 24% áfát is kell fizetni a külföldieknek. Nem tudom ez még élő szabály-e, de fontos lenne tudni!
süti beállítások módosítása