Minden, ami Görögország

Miért népszerű Görögország a turisták körében?

2018. június 24. 09:44 - europai vándor

A mediterrán országok évtizedek óta töretlen népszerűségnek örvendenek a nyári hónapokban. Vannak, akik a szezonon kívül is szívesen keresik fel területüket, hiszen látnivaló akad bőven. Alapvetően azonban mégis elmondható, hogy legtöbben a nyári hónapokban választják a tengerpartokat, s ez Görögország esetében sincs másként. De vajon minek köszönheti a terület, hogy oly sokan választják úti célként?

Páratlan természeti értékek

thassos-935934_640.jpg

Görögországban minden egy helyen van, amire turistaként szükség lehet. A természet szerelmesei számára igazi mennyország a hely, hiszen a magas hegycsúcsok, a lankás vidékek éppen úgy megtalálhatóak területén, mint a paradicsomi tengerpartok. Az ország számára tulajdonképpen ez utóbbiak a fő turisztikai vonzerők. Az északi területek legalább olyan kedveltek, mint a délebbre fekvő városok, és persze a szigetvilág tagjai mellett sem mehetünk el. Nem csak Santorini érdemel figyelmet a kék kupolás házikóival, hanem például Thassos is, ami a legészakabbra fekvő sziget, és festői öblökkel várja a látogatókat.

Történelmi nevezetességek az ókorból

temple-594633_640.jpg

Ha pedig Görögország kerül szóba, akkor biztosan nem mehetünk el a történelmi látnivalók mellett. Athén nem csak a főszezonban van zsúfolásig turistákkal, sőt, a hasonló nevezetességek felkeresése az átmeneti hónapokban inkább célszerű, ekkor ugyanis nem kell a tikkasztó hőségtől szenvedni. A fővárosban pedig akad ókori látnivaló bőven. Csak úgy, mint Olympia, Delphoi vagy Kréta területén.

Festői szigetvilág

vilaghiru_gorog_nevezetessegek2.jpg

S ha már Kréta szigetét említettük, akkor Görögország további, turisztikai szempontból frekventált területei is mindenképpen említést érdemelnek. Korfu a legzöldebb szigetként is számon tartott, és ez nem véletlen. Rodosz az Égei-tenger leghíresebb szigeteként ismert sokak számára, és építészeti emlékeinek is köszönheti ezt. Mykonos harmonikus, látképpel, fehér házakkal és festői tájakkal várja a turistákat, Zakynthos pedig hófehér homokos partjával, barlangjaival és sziklaszirtjeivel tartozik a legszebb görög tájak közé.

A görög gasztronómia és a délutáni szieszta éppen úgy szerves részét képezik a kultúrának, mint azok a vallási épületek, melyek szerte az országban megtalálhatóak. A Meteora kolostorok szédítő magasságban várják a turistákat, ahonnan a környékre is páratlan kilátás nyílik. Görögország bármilyen érdeklődési körrel rendelkező turista számára remek választás lehet idén is. A legtöbb sziget már repülővel is elérhető, minden korábbinál kedvezőbb áron.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gorogorszagi.blog.hu/api/trackback/id/tr7414067807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

moodPedro · http://ezer1film.blog.hu/ 2018.08.22. 00:59:08

"... és a délutáni szieszta éppen úgy szerves részét képezik a kultúrának" -

Én ezt nem tapasztaltam, holott minden évben valamilyen görög szigeten nyaralunk. Sziesztát abban az értelemben, mint mondjuk Spanyolországban, ahol kora délután bezárnak a boltok és megáll az élet, ilyet én a Görögöknél egyáltalán nem láttam még soha... Ez is azért lehet így, mert a Görögöknél első a vendég (a.k.a. a turista) és nem engedik meg maguknak, hogy ha a turista költeni szeretne, akkor azt bezárt ajtók miatt ne tehesse meg...

Én egyébként olyan jó vendéglátó népet, mint a görög sehol nem láttam még...
süti beállítások módosítása