Minden, ami Görögország

Világhírű görög nevezetességek

2018. április 07. 19:37 - little.beetle

Görögország a mai napig a világon az egyik legnépszerűbb turistacélpont. A világ minden részéről látogatnak ide turisták, akik kíváncsiak a híres, évezredekkel ezelőttre visszanyúló görög kultúrára, művészetre, építészetre, a csodálatos természeti látványosságokra, szigetekre és természetesen az üdítő görög strandokra. A továbbiakban felsoroljuk a leghíresebb görög látványosságokat, melyeket kötelező megnéznie annak, aki először jár az országban.

Kezdjük a görög kultúra gyökereinél

Talán nem meglepő, hogy a sort a világ egyik legrégebbi és legtekintélyesebb épületével, a görög civilizáció és kultúra jelképével, a Parthenónnal kezdjük. Az Athén központjában található fellegvár csúcsán ékeskedik ez a 2500 éves tekintélyes épület, melyet eredetileg az isteneknek építettek. Hosszú története során funkcionált templomként, mecsetként, erődként és még lőporraktárként is.

vilaghiru_gorog_nevezetessegek4.jpg

Görögország nem csupán a kultúra, hanem a színház bölcsője is. Ennyek nyomait őrzí többek között a híres Delphoi kőszínház, mely egyike az első klasszikus görög színházaknak. A 4. században építették ezt az ötezer férőhelyes amfiteátrumot, amiről pazar kilátás nyílik a Parnasszosz hegységre. A színház akusztikai megoldásai a mai napig működnek és bárki kipróbálhatja, hogy bárhol helyet foglalva a nézőtéren, tökéletesen lehet hallani azt, aki a színpadon állva beszél.

Természeti látványosságok

vilaghiru_gorog_nevezetessegek.jpg

Görögországban gyakran ötvöződnek a természeti látványosságok a kultúrával és a vallással. Az egyik leghíresebb ilyen jellegű látnivaló minden bizonnyal a Meteorák, a magas sziklákra épült kolostorok. A hat kolostor közül az első a 14. században épült és szinte felfoghatatlan, hogy hogyan sikerült megépíteni. Magas létrákat és hálókat használtak mind az építkezésnél, mind pedig később, az élelmiszerek felszállításánál. Még ma is megterhelő a feljutás a turisták számára is.

Egy másik híres célpont lehet az Athos-hegy, melynek sziklafalaiba és csúcsaira húsz kolostort építettek és jelenleg is 1400 szerzetes él itt. A belépés ebbe a régióba szigorúan ellenőrzött és csakis férfiak számára megengedett.

Híres turistaútvonal a 16 km hosszú Samaria-szurdok, mely üdítő fenyőerdőkkel van beborítva. Aki pedig a strandokra kíváncsi, az mindenképp nézze meg a Myrtos-strandot, ami 12-szer nyerte el a Görögország legszebb strandja címet különleges színű vize és szépséges környezete miatt.

vilaghiru_gorog_nevezetessegek2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gorogorszagi.blog.hu/api/trackback/id/tr913816776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása