Minden, ami Görögország

A legszebb görög strandok

2018. április 17. 10:27 - little.beetle

Szinte lehetetlen röviden összefoglalni Görögország legszebb strandjainak listáját, hiszen számtalan van belőlük. Homokos vagy kavicsos partok, pálmafák, magas sziklás hegyek, a kék tenger és az egyedi görög hangulat turisták millióit vonzza be évről-évre. Lássuk, melyek a legszebb és legnépszerűbb üdülők a görög partokon.

Görögországi üdülőhelyek

A Myrtos strandot Kefalóniában eddig tizenkétszer választották meg a legszebb görög strandnak, ami nem is csoda, hiszen gyönyörű táj övezi, fehér homokos a partja és a gyönyörű, a kék különböző árnyalataiban pompázó víz fokozatosan mélyül. Így kényelmes strandolási lehetőséget biztosít családok számára.

a_legszebb_gorog_strandok2.jpg

Lefkada szigete az egyik legnépszerűbb célpont a látogatók körében, hiszen szépségével és partszakaszaival kitűnik a többi közül. A Porto Katsiki az egyik legszebb ezek közöl, amelyet Európa egyik legszebbjeként is emlegetnek. A partra egy hosszú sziklalépcsőn vagy vízi taxi által juthatunk le, ahol a világoskék tenger és a part mögött emelkedő sziklák látványa fogad minket.

Ha Kréta szigetén nyaralunk, több strandot is érdemes felkeresni. Az egyik legnépszerűbb az Elafonisi strand, ahol exotikus rózsaszínű homokos parton üdülhetnek az odalátogatók. Azonban érdemes figyelembe venni, hogy főszezonban nagyon sokan látogatják. Ezért ajánlott más helyeket is megnézni, mint például a Balos Lagúna partokat, mely Kréta egyik különlegességének számít. A víz színe olyan, mintha a világoskéket tintával vegyítették volna, a homok pedig helyenként rózsaszín. Egyedi látványt nyújtó természeti kincs.
a_legszebb_gorog_strandok3.jpg

Hírességekhez kapcsolódó görög partok

Skiathos szintén egy közkedvelt sziget az utazóközönség körében, azonban arról is híres, hogy hozzá kötődik a Mamma mia musical filmváltozata, melynek főbb jeleneteit itt forgatták, a Lalaria parton.

Rodosz sem maradhat le természetesen a legszebb strandok listájáról, melyekből ő is bővelkedik. Az egyik leghíresebb az Anthony Quinn öböl, melyet a görögök tiszteletből neveztek el a híres mexikói színészről, aki a Navarone ágyúi című történelmi filmben egy görög hazafit alakít. Ezen kívül egy másik filmszerepe miatt egész Görögország kedvence lett és még tiszteletbeli görög állampolgárságot is kapott. A Zorba, a görög című filmben olyan hitelesen alakította a főszereplő karakterét, hogy teljesen lenyűgözte a görögöket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gorogorszagi.blog.hu/api/trackback/id/tr7913840816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása