Minden, ami Görögország

Mit érdemes tudni Görögországról?

2018. március 26. 20:47 - europai vándor

Görögország nem véletlenül az egyik legkedveltebb európai nyaralási célpont. Hiszen napsütötte tengerpartjai, szigetei, gazdag történelme, gasztronómiai különlegességei, a helyiek vendégszeretete és a mindent átható görög mitológia mind ezen a helyen elevenednek meg és röpítik vissza a turistákat évezredekkel ezelőttre.

Görögország Európa déli részén, a Balkán-félszigeten található és közel 2000 szigetet foglal magába, melyek közül csupán 170 lakott. Négy tenger mossa partjait és nagyrészt hegyek borítják. Ezért az éghajlat is rendkívül változó itt, egyes helyeken nyáron akár 50°C fok is lehet, télen pedig -18°C, más helyeken pedig mérsékeltebb a hőmérséklet. A legmagasabb hegycsúcsokon még nyáron is látni hófoltokat.

mit_erdemes_tudni_gorogorszagrol.jpg

Görögországgal kapcsolatos érdekességek

A napsütést kedvelők számára jó hír, hogy Görögország az a hely, ahol a világon a legtöbbet süt a nap egy évben. 250 napon keresztül élvezhetjük itt a napsütést és a nyári időszakban szinte egyáltalán nem esik az eső. Ez meglátszik a turisták számán is, hiszen ez az egyetlen olyan ország világszerte, ahol az egy év alatt idelátogató turisták száma a lakosság kétszeresét teszi ki, ami önmagában több mint 11 millió fő.

A görögök közel fele a fővárosban, a világ egyik legrégebbi városában, Athénban él, mely a színház és a demokrácia melegágya, az európai kultúrát nagyban befolyásoló művészetek, építészet, történelem és politika bölcsője és fellegvára. Görögország már 7000 éve Európa egyik legvirágzóbb kultúrájának ad otthont.

Görögország a világ egyik legnagyobb olívaolaj-termelő országa. Vannak olyan olajfái, melyek a 13. század óta látják el gazdag terméseikkel egész Európát.

mit_erdemes_tudni_gorogorszagrol1.jpg

Mire készüljünk, ha turisták vagyunk Görögországban?

Görögország nagyon büszke kulturájára és a helyiek elvárják a látogatóktól is a tiszteletet kultúrájuk és vallásuk iránt, ezért a görög templomokba csakis megfelelő öltözetben szabad belépni: férfiaknak és nőknek egyaránt el kell takarniuk vállaikat és térdeiket.

Ha görög étterembe készülünk, jobb ha előre tisztában vagyunk azzal, hogy az árak már tartalmazzák a szervízdíjat, azonban ha nagyon meg vagyunk elégedve az étellel és a kiszolgálással, egy tíz százalékos borravalót ezen felül is adhatunk. De vigyázzunk, ha túl sokat adunk, kellemetlen helyzetbe hozhatjuk a pincért. Készüljünk fel arra is, hogy a legtöbb étteremben csupán készpénzzel lehet fizetni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gorogorszagi.blog.hu/api/trackback/id/tr9213782230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása