Minden, ami Görögország

Thassos, Görögország legészakibb szigete

2018. augusztus 20. 11:37 - europai vándor

Görögország nem csak történelmi látnivalóiról és páratlan természeti értékeiről híres, hanem arról a gazdag szigetvilágról is, amely megtalálható partvidékén, vagy éppen a tengerben, bentebb. Thassos a legészakibb szigetként ismert, amely akár több hétre elegendő felfedeznivalóval is szolgál a turisták számára.

kavala-2869014_640.jpg

Ugyan nyáron hatalmas a forróság, de az erdőkkel, turistautakkal, festői öblökkel és rengeteg fürdőzési lehetőséggel rendelkező sziget hűs felüdülést kínál minden korosztály számára. Érdemes akár a nyaralást is e területre időzíteni, már csak azért is, mert itt minden megtalálható a történelmi nevezetességektől kezdve a remek gasztronómián keresztül egészen a kitűnő strandolási lehetőségekig.

Thassos, a sziget fővárosa

greece-3270922_640.jpg

A sziget fővárosa Thassos, ide érkeznek a Keremotiból induló kompok. A kikötők már önmagukban is páratlan látványt nyújtanak, de a domboldalon fekvő ókori színház is mindenképpen felkeresendő Görögország e szigetén járva. A város sétálóutcájáról természetesen nem hiányozhatnak a különféle üzletek és éttermek, de a kikötő szomszédságában elterülő homokos strand is figyelmet érdemel.

Üdülőfalvak minden extrával

A kifejezetten a Thassos szigetén történő üdülés iránt érdeklődnek, azok számára Makriammos remek választás lehet. Ez egy üdülőfalu saját portaszolgálattal és minden kényelmi ellátással. Persze belépő ellenében külsősként is be lehet jutni a területre. Hasonlóképp hamisítatlan görög üdülőfalvaknak számít Chrisi Ammoudia és Chrisi Akti, ahol homokos part és kis falvak várják a látogatókat.

Festői látvány és eldugott kis öblök

Járjunk bármerre is a szigeten, mindenhol találkozhatunk olyan izgalmas, eldugott kis öblökkel, amelyek fürdőzésre és remek fényképek készítésére nyújtanak lehetőséget. A homokos és sziklás partszakaszok egymást váltják, és a festői kis öblökben a romantikázásra is akad mód bőven. A sziget fő vonzerejét annak is köszönheti, hogy mindenki találhat kedvére való területet a strandoláshoz, és a különleges természet adottságok és látnivalók sem hiányozhatnak Thassos idegenforgalmi kínálatából.

island-3397409_640.jpg

Görögország legészakibb szigete töretlen népszerűségnek örvend azok körében, akik mediterrán hangulatra vágynak és izgalmas tájakkal bíró területen szeretnék szabadidejüket tölteni. Egyetlen kirándulás erejéig is érdemes lehet felkeresni a szigetet, de tény, hogy ennyi idő alatt nem kaphatunk túl sokat megannyi látnivalójából.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gorogorszagi.blog.hu/api/trackback/id/tr5614190989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hakuho 2018.08.21. 17:03:52

Úgy tudtam, a sziget fővárosa Limenas.

ételizésítő 2018.08.21. 21:04:25

Úgy érted, Thasszosz?

Legalább a nevét tanuld meg helyesen leírni, te szerencsétlen pöcs, ha már írsz róla.

moszkvicssluszkulcs 2018.08.21. 23:08:43

Voltunk ott. Tényleg gyönyörű. És tele van románnal és bolgárral...

dhrbikes 2018.08.21. 23:55:13

Jópár éve nyaraltunk ott, mindenhol fenyőmézet termelnek, az egész part tele volt méhekkel, akik néha megszédültek egy hullámtól, aztán csíptek mindenkit, aki az útjukba akadt. Nagyjából ennyi maradt meg a szigetből :)

Kivancsi 2018.08.22. 07:37:29

voltunk..... van egy kis obluk ahol regebben a marvanyt szallitottak el a szigetrol!
a lehullot marvanyportol vakitoan fehér a beatchen a part es a vizalatt!
Akkor volt ott egy elsulyedt hajo is de mára már eltunt a guglimapen már nem lathato de az obol még mindig feher! Marble Beach! de csak motorral vagy gyalog megkorelitheto
süti beállítások módosítása